Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 625g180kcal6.3g28.8g1.9g11.3g
Porkkana 500g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Peruna, vanha, kuorittu 1001g762kcal18.8g155.1g2g10g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g2991kcal73.2g457.6g74.4g68.2g
Valittu annoskoko3680g1495kcal36.6g228.8g37.2g34.1g
Annoskoko puolitettuna1840g748kcal18.3g114.4g18.6g17.1g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644