Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow699g699kcal160.8g0g6.3g0g
Herkkusieni 594g95kcal12.5g1.8g2g8.9g
Sipuli 525g159kcal6.6g25.2g1g8.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.8g0.3g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Vesi1049g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g18g39kcal3g3g1.6g0.1g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%350g664kcal35g17.5g49g0g
Tilli, tuore 350g105kcal12.9g3.1g2.8g7.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g157kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7364g4182kcal476.2g166.4g162g56.2g
Valittu annoskoko3682g2091kcal238.1g83.2g81g28.1g
Annoskoko puolitettuna1841g1046kcal119.1g41.6g40.5g14.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343