Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g877g175kcal10.5g28.1g3.1g0g
Basilika, tuore 175g48kcal5.5g1.9g1.4g2.8g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl351g281kcal3.5g15.8g24.5g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1192g4173kcal95.4g894.2g20.3g35.8g
Valkoviini kuiva 701g481kcal2.2g4.2g0g0g
Voi 49g356kcal0.6g0.2g39.9g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g98g118kcal2.5g5.9g8.8g1.5g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7364g11433kcal250.2g1930g197.2g88.6g
Valittu annoskoko3682g5717kcal125.1g965g98.6g44.3g
Annoskoko puolitettuna1841g2858kcal62.6g482.5g49.3g22.2g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423