Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2787g2112kcal52.1g429.8g5.6g27.9g
Kananmuna kuoreton 307g437kcal38.3g0.9g31.4g0g
Korppujauho 167g612kcal17.5g125.3g1.7g8.9g
Rypsiöljy 112g986kcal0g0g111.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 223g1504kcal59.9g15.4g129.3g27.4g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g84g50kcal8.4g14.5g3.3g61g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g11403kcal352.4g1171.8g565.6g250.4g
Valittu annoskoko3696g5701kcal176.2g585.9g282.8g125.2g
Annoskoko puolitettuna1848g2851kcal88.1g293g141.4g62.6g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417