Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1552g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g34g123kcal15.4g13.7g2g0g
Neljänviljanhiutale 93g307kcal9.4g54g3.3g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1815g6229kcal185g1270.8g21.8g63.5g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 171g519kcal14.9g94.6g3.2g23.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g14356kcal449.4g2866.2g60.6g195.8g
Valittu annoskoko3696g7178kcal224.7g1433.1g30.3g97.9g
Annoskoko puolitettuna1848g3589kcal112.4g716.6g15.2g49g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256