Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)602g2287kcal3g39.1g240.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 662g2013kcal57.9g366.8g12.6g92g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Hunaja 482g1591kcal2.4g389.1g0g0g
Mustikka metsä- 1806g795kcal9g115.6g10.8g59.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 114g383kcal0.1g93.3g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g14244kcal148g2030.6g528.6g306.8g
Valittu annoskoko3696g7122kcal74g1015.3g264.3g153.4g
Annoskoko puolitettuna1848g3561kcal37g507.7g132.2g76.7g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527