Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g962g1269kcal211.5g0g44.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK601g805kcal132.2g0g36.1g0g
Lanttu 601g173kcal6g27.6g1.8g10.8g
Porkkana 601g197kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Peruna, vanha, kuorittu 481g366kcal9g74.5g1g4.8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g72g397kcal0.7g0.7g43.3g0g
Milbona Maito rasvaton361g119kcal11.9g17.7g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g6652kcal750g307.8g255.2g61.8g
Valittu annoskoko3696g3326kcal375g153.9g127.6g30.9g
Annoskoko puolitettuna1848g1663kcal187.5g77g63.8g15.5g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403