Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g3.8g27kcal0g0g3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.9g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Ruislese (10g)1g2kcal0.1g0.3g0g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai6.5g23kcal0.8g4.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 7.5g2.9kcal0g0.5g0g0.2g
Maitorahka, Valio, 0,36.2g4.1kcal0.7g0.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)5g3.2kcal0.2g0.2g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.5g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g155kcal4.6g16.6g7.4g1.6g
Valittu annoskoko37g78kcal2.3g8.3g3.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna19g39kcal1.2g4.2g1.9g0.4g
Arvot/100g100g209kcal6.2g22.4g10g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557