Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi6.3g28kcal0.4g3.8g1.3g0.2g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.3g2.9g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g17g28kcal1.2g2.7g1.4g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Vesi1.3g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.3g1.2kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g226kcal4.2g15.6g16.2g0.4g
Valittu annoskoko37g113kcal2.1g7.8g8.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna19g57kcal1.1g3.9g4.1g0.1g
Arvot/100g100g305kcal5.7g21.1g21.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626