Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.7g5.2kcal0.2g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g144kcal4.8g28.6g0.4g1.8g
Valittu annoskoko37g72kcal2.4g14.3g0.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna19g36kcal1.2g7.2g0.1g0.5g
Arvot/100g100g195kcal6.5g38.6g0.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256