Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva0.5g0.4kcal0.1g0g0g0.1g
Koff, kolmonen7.8g3.1kcal0g0.2g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g7.8g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g7.8g28kcal0.5g5.9g0.2g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g7.8g27kcal0.9g5.5g0.2g0.2g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g133kcal4.4g23.2g2g0.6g
Valittu annoskoko37g67kcal2.2g11.6g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna19g33kcal1.1g5.8g0.5g0.2g
Arvot/100g100g178kcal5.9g31g2.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441