Kessun lanttupata

Pataruokahan on helppo ruoka, senkun viskaa aineksia vuokaan ja vuoka uuniin.

MUTTA! Älä hötkyile, vaan anna padan muhia tuntikausia, muutenhan se ei ole pataa, vaan jotain keiton litkua.

Tässä reseptissä on perunoita, mutta syömisvaiheessahan ne voi siirtää ei-karppajan lautaselle.

Tämän padan juju on tähteeksi jäänyt (itse paistettu siankinkku), joka leikataan ohuiksi leikkeiksi ja silputaan pataan.

Kun se muhii kauan ja on pientä silppua, niin se melkeinpä sulaa syödessä kielelle.

Elikkäs lisätään uuninkestävään kannelliseen pataan kinkku, lantut kuutioina ja perunat siivuina.

Sipulit, puolikas fenkolia ja paprika pienitään ja lisätään.

Keltainen paprika on makea ja sopii hyvin lantulle kaveriksi.

Ja koska se on keltainen, niin se naamioituu hyvin ruokaan ja lapsetkaan eivät älyä syövänsä sitä ;)

Lisätään vettä kunnes ainekset peittyvät.

Mausteeksi merisuolaa, kokonaisia viherpippureita, pippurirouhetta ja teelusikallinen kurkumaa.

Suolan kanssa varoen, jos kinkussakin on suolaa.

Uuniin 170 astetta ja 3-4:ksi tunniksi muhimaan kannen alle.

Syödessä lautaselle voi murentaa aurajuustoa, niin saa edes vähän kaloreita!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 302 grammaa

Keskikessu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 13g3.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sianpaisti vähärasvainen 10g12kcal2.1g0g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g10g6kcal0.2g1.3g0g0.1g
Paprika keltainen 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g47kcal4.8g4.4g0.8g0.6g
Valittu annoskoko38g23kcal2.4g2.2g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna19g12kcal1.2g1.1g0.2g0.2g
Arvot/100g100g62kcal6.3g5.8g1.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=174009