Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 6.2g6.7kcal0.5g0.9g0g0.4g
Herne 5g3.4kcal0.3g0.5g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g9g3.2kcal0g0.7g0g0.2g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Viinietikka 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g1.6g9kcal0.3g0.4g0.8g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g9g5.6kcal0.1g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g81kcal2.4g7.8g4.2g2.4g
Valittu annoskoko38g41kcal1.2g3.9g2.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna19g20kcal0.6g2g1.1g0.6g
Arvot/100g100g107kcal3.2g10.3g5.6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204