Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g9g29kcal0.9g5.8g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Hiiva 0.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.4kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g176kcal5.2g33g2.2g3.8g
Valittu annoskoko38g88kcal2.6g16.5g1.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna19g44kcal1.3g8.3g0.6g1g
Arvot/100g100g232kcal6.9g43.5g2.9g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580