Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.5g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi2.7g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.6g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 11g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 4.1g4.2kcal0.1g0.7g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g81kcal5.6g6.4g3.2g0.4g
Valittu annoskoko38g41kcal2.8g3.2g1.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna19g20kcal1.4g1.6g0.8g0.1g
Arvot/100g100g108kcal7.4g8.5g4.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019