Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 16g59kcal1.9g0g5.8g0g
Maissiöljy 9g81kcal0g0g9.1g0g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste2.2g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 25g7.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Nauris 12g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli 6.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.4g0g0.1g
Maissitärkkelys 4.6g17kcal0g4g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 169g309kcal32g0g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g965kcal69.2g13g70.4g1.6g
Valittu annoskoko370g482kcal34.6g6.5g35.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna185g241kcal17.3g3.3g17.6g0.4g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750