Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g3.8g21kcal0g0g2.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 282g83kcal1.6g14.9g0.6g5.4g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g38g23kcal0.3g2g1.5g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana741g298kcal5.2g42.8g9g11.8g
Valittu annoskoko370g149kcal2.6g21.4g4.5g5.9g
Annoskoko puolitettuna185g75kcal1.3g10.7g2.3g3g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928