Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen65g468kcal0.6g0.6g52g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 753g172kcal13.6g18.1g1.5g15.8g
Lehtikaali 237g94kcal8.1g9.6g1.4g4.7g
Kesäkurpitsa zucchini 970g175kcal5.4g24.2g3.9g6.8g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Vesi1333g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g333g200kcal3g17.3g13.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7400g2240kcal63g142.8g144.4g57g
Valittu annoskoko3700g1120kcal31.5g71.4g72.2g28.5g
Annoskoko puolitettuna1850g560kcal15.8g35.7g36.1g14.3g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612