Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1794g1135kcal53.8g86.1g62.8g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta598g2153kcal77.7g418.6g12.6g20.9g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 179g511kcal27.8g0.4g44.9g0g
Hiiva 90g67kcal11.8g1g0.4g6.2g
Voi 299g2169kcal3.6g1.2g243.1g0g
Tattarijauhot, annos 100g748g2646kcal52.3g568.2g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7416g17363kcal454g2151g757.6g54.2g
Valittu annoskoko3708g8682kcal227g1075.5g378.8g27.1g
Annoskoko puolitettuna1854g4341kcal113.5g537.8g189.4g13.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599