Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 361g2618kcal4.3g1.4g293.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 352g1207kcal35.9g246.3g4.2g12.3g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)126g404kcal18.9g59.4g9.6g22.7g
Sokeri 614g2490kcal0g612.9g0g0g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g34kcal1.2g6.5g0.8g3g
Kananmuna kuoreton 397g566kcal49.6g1.2g40.7g0g
Raparperi 1804g608kcal12.5g99.2g1.8g25.3g
Kaneli, jauhettu, annos 2g7.2g19kcal0.3g5.7g0.3g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7416g16019kcal249.2g2092.4g701.6g135g
Valittu annoskoko3708g8010kcal124.6g1046.2g350.8g67.5g
Annoskoko puolitettuna1854g4005kcal62.3g523.1g175.4g33.8g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595