Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)62g219kcal7.1g43g1.8g2g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk100g27kcal0.6g5.3g0.2g1.4g
Voi, 1 tl, 5 g6.2g46kcal0.1g0.1g5g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Timjami 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana742g591kcal16g98.2g14g7.6g
Valittu annoskoko371g296kcal8g49.1g7g3.8g
Annoskoko puolitettuna185g148kcal4g24.6g3.5g1.9g
Arvot/100g100g80kcal2.2g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405