Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g85g209kcal15.2g0g16.1g0g
Lanttu 113g33kcal1.1g5.2g0.3g2g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Porkkana 34g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 28g21kcal0.5g4.3g0.1g0.3g
Vesi85g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g7.9g10kcal0.2g0.5g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana743g577kcal35g25.6g34.6g7.2g
Valittu annoskoko371g288kcal17.5g12.8g17.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna186g144kcal8.8g6.4g8.7g1.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059