Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g11g36kcal1.1g8.4g0.2g1.2g
Linssi-punainen (raaka)16g49kcal4g8g0.2g1.4g
Juuriselleri 23g7.2kcal0.3g1g0g0.7g
Palsternakka 25g16kcal0.1g3g0.1g1.1g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g10kcal0.2g2g0.1g0.8g
Valkokaali keräkaali 84g23kcal1g3.4g0.2g1.8g
Lihaliemi laimennettu 23g4.3kcal0g0.7g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.2g6.6kcal0.2g0.3g0.5g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana743g389kcal15.2g58g9.8g15.4g
Valittu annoskoko371g195kcal7.6g29g4.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna186g97kcal3.8g14.5g2.5g3.9g
Arvot/100g100g52kcal2g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251