Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sokeri 74g302kcal0g74.3g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2g8kcal0g2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g31g228kcal0.3g0.3g25g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g25g7.7kcal0.8g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g63g44kcal7.5g2.5g0.3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g78g34kcal0.2g7.8g0.4g1.3g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana743g1778kcal37.8g268.4g58.6g7.2g
Valittu annoskoko372g889kcal18.9g134.2g29.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna186g445kcal9.5g67.1g14.7g1.8g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430615