Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)624g2192kcal70.6g429.6g18.1g20g
Vesi1998g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk999g268kcal6g52.9g2g14g
Voi, 1 tl, 5 g62g456kcal0.6g0.6g49.9g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.2g19kcal0.7g3.7g0.4g1.7g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7420g5911kcal157.2g978.8g141.6g75.8g
Valittu annoskoko3710g2956kcal78.6g489.4g70.8g37.9g
Annoskoko puolitettuna1855g1478kcal39.3g244.7g35.4g19g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405