Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.1g7.7kcal1g0.9g0.1g0g
Maito, Kevyt29g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl7.8g27kcal1.1g4.4g0.5g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 63g217kcal6.5g44.3g0.8g2.2g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Nautajauheliha 15%78g160kcal14g0g11.7g0g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Riisi puuroutuva 25g85kcal1.5g18.8g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 43g61kcal5.4g0.1g4.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml24g37kcal0.5g0.6g3.7g0g
Paprikajauhe 0.4g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana746g1296kcal63.8g157.6g44g10.4g
Valittu annoskoko373g648kcal31.9g78.8g22g5.2g
Annoskoko puolitettuna187g324kcal16g39.4g11g2.6g
Arvot/100g100g174kcal8.6g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420