Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Täysjyväriisi 66g220kcal4g46.9g0.5g4.9g
Valkoviini kuiva 22g15kcal0.1g0.1g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 219g20kcal0.6g0.9g1.6g0.1g
Katkarapu 33g23kcal4.7g0g0.4g0g
Herne 13g9kcal0.7g1.2g0.1g0.4g
Parmesaani raaste, Somerfield6.6g26kcal2.2g0g1.9g0g
Oivariini, 60 (100g)2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana746g731kcal24.8g98.8g20.4g11g
Valittu annoskoko373g365kcal12.4g49.4g10.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna187g183kcal6.2g24.7g5.1g2.8g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.2g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354