Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g62g88kcal7.7g0.2g6.4g0g
Sokeri36g146kcal0g35.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g94kcal2.8g19.3g0.3g1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g33kcal0g8g0g0.1g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g98g147kcal0.5g35.4g0.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g49g79kcal3.5g7.9g3.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 56g144kcal0.7g1.7g15.2g0g
Kiivi kuorittu 15g7.2kcal0g1.1g0.1g0.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 17g13kcal0.1g2.6g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana747g1518kcal30.8g228g51.6g3.4g
Valittu annoskoko373g759kcal15.4g114g25.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna187g380kcal7.7g57g12.9g0.9g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759