Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.9g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)533g880kcal16g21.3g80g0g
Valkoviini kuiva 267g183kcal0.8g1.6g0g0g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1600g576kcal14.4g118.4g4.8g56g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g53g480kcal0g0g53.3g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Broileri rintafile,maustamaton1200g1237kcal277.2g0.1g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7472g6807kcal622g295.2g300.8g114.8g
Valittu annoskoko3736g3404kcal311g147.6g150.4g57.4g
Annoskoko puolitettuna1868g1702kcal155.5g73.8g75.2g28.7g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012