Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g38kcal2.9g6g0.2g0.7g
Basilika, tuore 52g14kcal1.6g0.6g0.4g0.8g
Parmesan formaggio da pasta175g799kcal69.9g0g57.7g0g
Auringonkukansiemen 175g1038kcal40.2g22g86.5g10.5g
Oliiviöljy 315g2782kcal0g0g314.6g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1573g2202kcal81.2g439.8g10.7g53.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 1398g1498kcal322.9g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7476g16760kcal1038.2g939.4g982.4g132.8g
Valittu annoskoko3738g8380kcal519.1g469.7g491.2g66.4g
Annoskoko puolitettuna1869g4190kcal259.6g234.9g245.6g33.2g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217