Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala38g120kcal5.6g22.2g1g3.8g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5g16kcal1.2g0.5g1g0g
Voi vähäsuolainen 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 29g212kcal0.3g0.1g23.8g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g59g205kcal1g52g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 37g51kcal4.6g0.1g3.6g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton10g32kcal2.3g1.1g2.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark25g133kcal2g8g10.5g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g50g60kcal1.4g2.3g5g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl71g241kcal1.4g2.1g24.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark6.7g35kcal0.5g2.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana748g2608kcal41.2g189.2g190g7.8g
Valittu annoskoko374g1304kcal20.6g94.6g95g3.9g
Annoskoko puolitettuna187g652kcal10.3g47.3g47.5g2g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045