Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7550g340kcal0.5g0.5g37.5g0g
Sokeri 73g294kcal0g72.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g292kcal8.7g59.5g1g3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g43g23kcal3.8g1.8g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g50g60kcal1.5g2g5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 65g25kcal0.1g5.3g0.1g1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana748g2127kcal29.6g296.8g87.6g8g
Valittu annoskoko374g1064kcal14.8g148.4g43.8g4g
Annoskoko puolitettuna187g532kcal7.4g74.2g21.9g2g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072