Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g35g53kcal6.3g0g3.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.8g11kcal0.3g0.4g0.9g0.1g
Parsakaali brokkoli 26g9kcal1.2g0.5g0.1g0.7g
Purjosipuli 11g2.4kcal0.2g0.3g0g0.2g
Juuriselleri 1.7g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 8.7g5.6kcal0g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g114g32kcal0.7g6.8g0.2g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana749g226kcal17.4g18.2g8.6g8.6g
Valittu annoskoko374g113kcal8.7g9.1g4.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna187g57kcal4.4g4.6g2.2g2.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551