Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis135g567kcal9.7g85.1g21.6g5.4g
Margariini 40%, keskiarvo 13g46kcal0g0.2g4.9g0g
Sitruuna kuorittu 40g17kcal0.2g0.9g0.4g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g35g13kcal3.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana750g1697kcal26g273.8g53.8g13.2g
Valittu annoskoko375g848kcal13g136.9g26.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna188g424kcal6.5g68.5g13.5g3.3g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240