Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)158g263kcal22.1g1.7g20.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g123g74kcal1.8g15.9g0.1g1.1g
Kirsikkatomaatti, 50g73g15kcal0.4g2.8g0.2g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 12g23kcal0.2g0.2g2.3g0.5g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana751g891kcal49.2g41.6g62g3.2g
Valittu annoskoko376g446kcal24.6g20.8g31g1.6g
Annoskoko puolitettuna188g223kcal12.3g10.4g15.5g0.8g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240