Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 330g458kcal41.2g1g32.3g0g
Sokeri 710g2882kcal0g709.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g600g2100kcal21g486g6g18g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g400g340kcal12.4g18.4g24g0g
Omena, keskikokoinen 200g1200g408kcal2.4g85.2g3.6g21.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 285g2024kcal2.1g1.1g228g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g200g120kcal18g11g1g146g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7510g16769kcal197.4g2646.6g589.8g371.4g
Valittu annoskoko3755g8385kcal98.7g1323.3g294.9g185.7g
Annoskoko puolitettuna1878g4192kcal49.4g661.7g147.5g92.9g
Arvot/100g100g223kcal2.6g35.2g7.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414484