J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g901g541kcal13.5g117.2g0.9g8.1g
Herne, pakaste (rainbow)1302g1107kcal78.1g195.3g0g40.4g
Vesi, vesijohtovesi 1002g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g20g40kcal1g5g2g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g501g551kcal15g16g50.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30g7.5kcal0.1g2.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7512g4492kcal215.4g672g106g97.2g
Valittu annoskoko3756g2246kcal107.7g336g53g48.6g
Annoskoko puolitettuna1878g1123kcal53.9g168g26.5g24.3g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637