Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7550g342kcal0.5g0.5g37.7g0g
Sokeri 73g296kcal0g72.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 86g293kcal8.7g59.8g1g3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g43g23kcal3.8g1.8g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g50g60kcal1.5g2.1g5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 65g25kcal0.1g5.3g0.1g1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g2138kcal29.6g298.6g88g8g
Valittu annoskoko376g1069kcal14.8g149.3g44g4g
Annoskoko puolitettuna188g535kcal7.4g74.7g22g2g
Arvot/100g100g284kcal3.9g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072