Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Kesäkurpitsa zucchini 68g12kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g9kcal0g0g1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 16g43kcal0.3g0.5g4.4g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 30g40kcal2.6g5.3g0.6g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g273kcal8.6g26.8g13g8.6g
Valittu annoskoko376g136kcal4.3g13.4g6.5g4.3g
Annoskoko puolitettuna188g68kcal2.2g6.7g3.3g2.2g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906