Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 175g42kcal3.2g3.8g0.5g4g
Voi, 1 tl, 5 g11g80kcal0.1g0.1g8.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 146g92kcal4.4g7g5.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa15g44kcal3.4g0g3.4g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g659kcal29g41.6g39g9g
Valittu annoskoko376g329kcal14.5g20.8g19.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna188g165kcal7.3g10.4g9.8g2.3g
Arvot/100g100g88kcal3.9g5.5g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474