Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 131g24kcal0.7g3.3g0.5g0.9g
Purjosipuli 44g10kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Voi 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.5g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour11g33kcal0.4g0.5g3.3g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)11g18kcal0.3g0.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g216kcal4.6g10.8g16.2g3.8g
Valittu annoskoko376g108kcal2.3g5.4g8.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna188g54kcal1.2g2.7g4.1g1g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485