Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1908g6678kcal229g1316.6g36.3g95.4g
Vesi, vesijohtovesi 1205g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g301g994kcal48.2g16.6g81.3g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 80g159kcal1.1g1.4g16.1g3.5g
Kuivahiiva, annos 11g22g80kcal9.9g8.8g1.3g0g
Siirappi 30g91kcal0g22.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)100g723kcal0g0g80.3g0g
Auringonkukansiemen 100g596kcal23.1g12.7g49.7g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7520g18643kcal622.6g2756.8g530g209.8g
Valittu annoskoko3760g9322kcal311.3g1378.4g265g104.9g
Annoskoko puolitettuna1880g4661kcal155.7g689.2g132.5g52.5g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054