Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 399g2894kcal4.7g1.6g324.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 479g601kcal52.7g1.2g43.2g0g
Kaurahiutale 160g597kcal23.1g91g11.6g16g
Vehnäjauho puolikarkea 519g1780kcal52.8g363g6.2g18.2g
Sokeri 577g2340kcal0g575.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g798g934kcal22.3g31.9g79.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.6g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Mustikka metsä- 798g351kcal4g51.1g4.8g26.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7552g19304kcal320.8g2306.6g939.8g121.2g
Valittu annoskoko3776g9652kcal160.4g1153.3g469.9g60.6g
Annoskoko puolitettuna1888g4826kcal80.2g576.7g235g30.3g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932