3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 240g57kcal4.3g5.2g0.7g5.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 75g58kcal1.3g12g0.1g0.7g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g60g72kcal2g2.2g6g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Persilja1.5g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana756g375kcal15.2g39g13.6g12.6g
Valittu annoskoko378g188kcal7.6g19.5g6.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna189g94kcal3.8g9.8g3.4g3.2g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508