Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g53g11kcal0.3g2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.7kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Lehtiselleri 31g4kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g3.9g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Hauki 31g26kcal5.7g0g0.3g0g
Katkarapu 31g21kcal4.5g0g0.3g0g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)4.7g10kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl16g53kcal0.3g0.5g5.5g0g
Pekoni rasvainen 4.7g18kcal0.6g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana757g319kcal24.4g11g17g4.2g
Valittu annoskoko379g160kcal12.2g5.5g8.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna189g80kcal6.1g2.8g4.3g1.1g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000