Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl30g274kcal0g0g30.4g0g
Tomaattisose tomaattipyree 34g26kcal1.5g4.4g0.1g0.3g
Ketsuppi, Heinz45g46kcal0.4g10.9g0g0.5g
Chili mausteseos, Old El Paso18g51kcal1.4g8.8g1.1g0g
Kanaliemi rainbow 1 L1802g901kcal72.1g18g72.1g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g451g559kcal13.5g115.3g0.9g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g563g231kcal7.9g45.6g1.7g0g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g34g51kcal5.4g0.3g3g0g
Aito nakki HK (500g)676g1622kcal81.1g20.3g135.2g0g
Persilja 14g3.7kcal0.2g0.1g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g7594kcal370.2g458.8g489.6g8.4g
Valittu annoskoko3780g3797kcal185.1g229.4g244.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna1890g1899kcal92.6g114.7g122.4g2.1g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460