Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 899g423kcal16.4g64.4g8.3g11.3g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 36g108kcal0g26.7g0g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g20g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g360g1115kcal43.2g259g9.7g43.2g
Pellavansiemenet, Pellavainen180g827kcal35.6g1.8g75.3g55g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g540g1942kcal70.1g372.2g16.2g53.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g1259g4406kcal169.9g825.8g36.5g69.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g18072kcal670.4g3099.8g340.6g465.2g
Valittu annoskoko3780g9036kcal335.2g1549.9g170.3g232.6g
Annoskoko puolitettuna1890g4518kcal167.6g775g85.2g116.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544