Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr881g1075kcal178.9g0g39.7g0g
Sipuli (kuorittu)441g119kcal5.7g21.2g0.9g7.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44g123kcal4.1g7.9g8.4g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 2003g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 200g1092kcal1.8g1g122.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g447kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Sinappi, mieto, meira 125g40g67kcal1.6g8.8g2.8g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)40g32kcal0.6g7.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g5910kcal412g275.2g351.2g24.6g
Valittu annoskoko3780g2955kcal206g137.6g175.6g12.3g
Annoskoko puolitettuna1890g1478kcal103g68.8g87.8g6.2g
Arvot/100g100g78kcal5.4g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869