Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g1800g1116kcal59.4g142.2g32.4g9g
Kaurahiutaleita(lidl)480g1680kcal67.2g268.8g33.1g48g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g840g353kcal82.3g3.4g0.8g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g12g45kcal0g11.3g0g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.6g14.4g1.7g6.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g6712kcal424.6g918.4g137.6g127.4g
Valittu annoskoko3780g3356kcal212.3g459.2g68.8g63.7g
Annoskoko puolitettuna1890g1678kcal106.2g229.6g34.4g31.9g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601