Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 480g603kcal52.8g1.2g43.3g0g
Kaurahiutale 160g599kcal23.2g91.2g11.7g16g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Sokeri 578g2346kcal0g577.4g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g800g936kcal22.4g32g80g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Mustikka metsä- 800g352kcal4g51.2g4.8g26.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7572g19355kcal322g2312.6g942.4g121.4g
Valittu annoskoko3786g9677kcal161g1156.3g471.2g60.7g
Annoskoko puolitettuna1893g4839kcal80.5g578.2g235.6g30.4g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932